Cicogna Kraamzorg verwelkomt 4000e baby

Cicogna Kraamzorg verwelkomt 4000e baby

16 november 2016

“Dit was echt de start die je wenst en hoopt te krijgen.” Op 9 oktober werden Eva en Maarten Tielen uit Cadier en Keer de trotse ouders van dochter Lina. Na twee dagen in het ziekenhuis mocht het gezin naar huis. Monique Beaulen van Cicogna Kraamzorg ving hen thuis op en zorgde voor de 4000e goede start van moeder & baby!

Cicogna Kraamzorg uit Gulpen staat alweer 10 jaar voor professionele zorg met persoonlijke betrokkenheid. Met een klein, professioneel en enthousiast team wordt zorg geboden die aansluit op de wensen en behoeften van het kraamgezin.

Veilige start

Kraamzorg wordt verleend gedurende de eerste 8 of 10 dagen en wordt vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering. Kraamzorg zorgt voor een veilige start en voor gezondere kinderen en moeders.

Lina is het eerste kindje van Eva en Maarten. Kraamverzorgende Monique Beaulen stond hen bij. “Het was een zware bevalling en de zorg die we thuis van Monique kregen was geweldig,” vertellen Eva en Maarten.  “Ze was er bij thuiskomst uit het ziekenhuis en zorgde er voor dat we goed voorbereid waren voor de eerste nacht. De volgende ochtend stond ze weer klaar voor ons.

Onvoorspelbaar

De onvoorspelbaarheid in de kraamzorg is iets wat maar weinig mensen zich realiseren. Kraamverzorgenden zijn gewend aan ‘wachten’ tot ze aan het werk kunnen. Je weet nooit vooraf wanneer iemand gaat bevallen. Soms werken kraamverzorgenden dan ook veel en lang achter elkaar en soms zijn ze meer dan een week of langer vrij.

Onbezorgd genieten

De kraamverzorgende zorgt en ontzorgt, ondersteunt en geeft het kraamgezin zelfvertrouwen. “Monique beantwoordde al onze vragen en hielp met het op gang komen van de borstvoeding. Mede dankzij haar hulp kwam het snel op gang en kreeg Lina voldoende binnen. Het was zo’n overwinning toen we haar wogen en ze aangekomen bleek te zijn. Vanaf toen kon ik echt genieten van het voedingsmoment.

Ook de vader wordt volledig betrokken bij de verzorging,” vertelt Maarten. “Luiers verschonen, aankleden, tips om met Lina samen te douchen. Alles om ervoor te zorgen dat Lina de zorg krijgt die ze verdient en Eva kan bijkomen van de bevalling. Dit was echt de start die je wenst en hoopt te krijgen en dat was niet gelukt zonder ‘tante Monique’.”

Comments are closed.