Kwaliteit, transparantie en professionaliteit zijn erg belangrijk voor ons

Onze kraamverzorgenden staan geregistreerd in het kwaliteitsregister Kraamzorg, dit betekent dat we hoge eisen stellen aan scholing en bekwaamheid. Op deze manier zijn we altijd op de hoogte van de nieuwste veranderingen in de geboortezorg.

We werken samen met andere zorgverleners in de geboortezorg via de Verloskundige Samenwerkings Verbanden geboortezorg rondom de ziekenhuizen in de regio.

Onze organisatie scoort jaar na jaar bijzonder goed in de kwaliteitsbenchmark Kraamzorg. De meest recente cijfers laten dit ook weer zien:

> Kraamverzorgenden: 8,9 (benchmark: 8,8)
> Organisatie: 8,7 (benchmark: 8,5)

Babyfriendly

Binnen onze organisatie kunnen we rekenen op jarenlange ervaring en kennis vanuit de verloskunde en kraamzorg. Binnen onze organisatie werken we volgens de ‘Babyfriendly‘ richtlijnen van de WHO.

Voor specifieke vragen over borstvoeding kun je altijd contact opnemen met onze borstvoedingscoach of Lactatiekundige IBLCL.

Expect studie ‘Limburg in Verwachting’

Cicogna Kraamzorg ondersteunt het Expect onderzoek van de Universiteit Maastricht.

In deze studie wordt onderzocht of het mogelijk is om al vroeg in de zwangerschap de persoonlijke kans op het krijgen van een zwangerschapscomplicatie te kunnen voorspellen. Op die manier kan er straks wellicht meer persoonlijke en gerichte zwangerschapszorg geboden worden. Dit zal uiteindelijk leiden tot een betere begeleiding van de aanstaande moeder.
Ben je 18 jaar of ouder en minder dan 16 weken zwanger? Doe dan mee en vul de vragenlijst in. Vraag je verloskundige of gynaecoloog voor meer informatie. Klik hier voor meer info of kijk op www.zwangerinlimburg.nl.

Continues Care

Ook nemen we deel aan de studie “Continues Care”, die wordt uitgevoerd door het Verloskundig Consortium Limburg. Hierin wordt onderzocht wat de effecten zijn van continue begeleiding van een kraamverzorgende tijdens de bevalling. Wij verwachten o.a. dat hierdoor minder pijnbestrijding nodig zal zijn.